Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Σταματήστε Το Ροχαλητό Σήμερα & Κοιμηθείτε Καλύτερα

Το ροχαλητό είναι η θορυβώδης αναπνοή από το στόμα και τη μύτη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να συμβεί όταν εισπνέετε ή εκπνέετε. Το ροχαλητό είναι συχνά χειρότερο όταν ένα άτομο κοιμάται ανάσκελα. 

Σταματήστε Το Ροχαλητό

Το ροχαλητό προκύπτει όταν η δίοδος του αέρα είναι φραγμένη, γεγονός που εμποδίζει την εύκολη & φυσιολογική αναπνοή. Οι ήχοι προκαλούνται από τη δόνηση των ιστών που επενδύουν τις διόδους του αέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ότι ροχαλίζουν.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία... και αυτό ισχύει και για το ροχαλητό. Σταματήστε το ροχαλητό και για να βοηθήσετε στην πρόληψη, θα πρέπει να γνωρίζετε τις αιτίες του ροχαλητού. Η καλύτερη γνώση των αιτιών θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε εύκολα το ροχαλητό. Η αύξηση του βάρους είναι μία από τις αιτίες του ροχαλητού. 

Ξεπεράστε Το Πρόβλημα Των Περιττών Κιλών

Επομένως, ο αποκλεισμός της παχυσαρκίας και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη του ροχαλητού. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος υπό έλεγχο δεν περιλαμβάνει τη χρήση μαγικών χαπιών ή σχεδίου. Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε χαμηλά λιπαρά, θρεπτικά τρόφιμα σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

Ξεπεράστε Το Πρόβλημα Των Περιττών Κιλών

Ένα άτομο που κοιμάται ανάσκελα είναι επιρρεπές στο ροχαλητό. Ως εκ τούτου, ο ύπνος στο πλάι θα βοηθήσει στην πρόληψη του ροχαλητού. Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά που βοηθούν τους ανθρώπους να κοιμούνται στα πλάγια. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην πρόληψη του ροχαλητού. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες διαθέσιμες για την πρόληψη του ροχαλητού.

Η γνώση του πώς να κρατάτε τη γλώσσα σας ενώ κοιμάστε θα βοηθούσε στην πρόληψη του ροχαλητού. Ορισμένοι άνθρωποι αναπνέουν από το στόμα τους. Αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται. Η πρόληψη του ροχαλητού επιτυγχάνεται εάν σταματήσει η αναπνοή από το στόμα. 

Πολλές λύσεις για το ροχαλητό είναι διαθέσιμες και εφαρμόζονται από πολλούς ανθρώπους. Ένα άτομο μπορεί να τις δοκιμάσει και να διαλέξει αυτή που του ταιριάζει. Η αλλαγή του τρόπου ζωής ενός ατόμου είναι μία από τις λύσεις για το ροχαλητό. Αλλαγή του τρόπου ζωής σημαίνει, ότι θα πρέπει να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να κάνουν κάποιες ασκήσεις για να διατηρηθούν σε φόρμα και να χάσουν αυτό το επιπλέον βάρος.

Πώς Να Έχετε Έναν Καλό Ύπνο Και Να Είστε Πιο Παραγωγικοί

Σας έχει τύχει να ξυπνήσετε από έναν πολύωρο ύπνο και να σκεφτείτε ότι κοιμηθήκατε μόνο λίγα λεπτά; Έχετε κοιμηθεί ποτέ για έναν "power nap" και νιώσατε ότι κοιμόσασταν για ώρες; Μπορείτε να κοιμηθείτε οπουδήποτε; Χρειάζεστε το δικό σας μαξιλάρι για έναν καλό ύπνο; 

Όλοι μας έχουμε διαφορετικές σχέσεις με τον ύπνο. Κάποιοι από εμάς μπορούν να κοιμηθούν χωρίς πρόβλημα - άλλοι παλεύουν κάθε βράδυ. Πρόκειται για ένα τόσο βασικό στοιχείο της υγείας μας και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητά μας, οπότε θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι απαιτείται για να έχουμε αποτελεσματικό ύπνο. Ορισμένες από αυτές τις συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν.

  • Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που να ευνοεί τον ύπνο. Η δημιουργία ενός άνετου κρεβατιού είναι το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο- επενδύστε στην καλύτερη ποιότητα κρεβατιού, μαξιλαριού και σεντονιών που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και βεβαιωθείτε ότι οι κουβέρτες ή τα ντουνιά σας έχουν το κατάλληλο βάρος για τη θερμοκρασία του σώματός σας. Αν κοιμάστε με κάποιον άλλο, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε ο καθένας τις δικές του ειδικές κουβέρτες ή ντουνιά, ειδικά αν έχετε διαφορετικές (και ασύμβατες) νυχτερινές θερμοκρασίες σώματος.
  • Ετοιμαστείτε για ύπνο. Αναπτύξτε μια ρουτίνα πριν από τον ύπνο την οποία θα ακολουθείτε κάθε βράδυ. Η ύπαρξη νυχτερινής ιεροτελεστίας σηματοδοτεί στο μυαλό σας ότι ήρθε η ώρα να ηρεμήσετε, το οποίο με τη σειρά του προτρέπει τον εγκέφαλό σας να στείλει τα κατάλληλα σήματα ύπνου στο σώμα σας. Να θυμάστε ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να διαμορφωθεί μια συνήθεια, γι' αυτό επιμείνετε σε αυτήν μέχρι το τελετουργικό σας πριν από τον ύπνο να γίνει ρουτίνα.
  • Κάντε μπάνιο. Η χαλάρωση σε ένα ζεστό, αρωματικό μπάνιο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να προετοιμαστούν για τον ύπνο. Δοκιμάστε λίγες σταγόνες καθαρό αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομηλιού ή πειραματιστείτε με άλλα χαλαρωτικά έλαια και μείγματα, στο νερό του μπάνιου σας.
  • Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές- η βαθιά αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να προετοιμάσετε το μυαλό σας για ύπνο. Δοκιμάστε επίσης να πάρετε μια πολύ βαθιά αναπνοή, να την κρατήσετε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να την εκπνεύσετε δυνατά - αυτό είναι σαν να ξεφορτώνεστε τα σκουπίδια της ημέρας - τρεις από αυτές θα διασφαλίσουν ότι θα απαλλαγείτε από τυχόν αρνητικές σκέψεις ή συναισθήματα που έχουν απομείνει από την ημέρα.
  • Κρατήστε μια σημείωση. Αν είστε κάποιος που ξαγρυπνάει σκεπτόμενος τα προβλήματα, τις εργασίες της επόμενης ημέρας ή κάνοντας σχέδια, τοποθετήστε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό δίπλα στο κρεβάτι σας. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να ξαγρυπνάει προβληματιζόμενος για ένα θέμα ή με το μυαλό σας να τρέχει, γράψτε μερικές σημειώσεις ή υπενθυμίσεις στον εαυτό σας και βγάλτε το θέμα από το μυαλό σας μέχρι το πρωί.
  • Διαβάστε λίγο. Το διάβασμα μπορεί να είναι άλλος ένας θαυμάσιος τρόπος για να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό και να προετοιμαστείτε για τον ύπνο. Απομονωθείτε από κάθε θόρυβο στο παρασκήνιο, χαμηλώστε τα φώτα και διαβάστε μερικές σελίδες. Προσπαθήστε να μην διαβάσετε κάτι πολύ καθηλωτικό ή κάτι σχετικό με τη δουλειά... αυτή είναι η ώρα για να χαλαρώσετε. Μόλις νιώσετε τα βλέφαρά σας να πέφτουν, αφήστε το βιβλίο κάτω και πέστε για ύπνο - μην παλεύετε με την ανάγκη να κοιμηθείτε μόνο και μόνο για να τελειώσετε τη σελίδα - μπορεί να χάσετε το "κύμα ύπνου" και να μείνετε ξύπνιοι για ώρες!
  • Τακτοποιήστε το δωμάτιό σας. Αν μπορείτε, αφήστε τον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο όσο κοιμάστε. Αποκλείστε το φως με περσίδες ή βαριές κουρτίνες και απομακρύνετε τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από το δωμάτιο - ή τουλάχιστον απομακρύνετέ τα από το κεφάλι του κρεβατιού σας. Όχι μόνο μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή, αλλά έχουν υπάρξει μελέτες που έχουν δείξει ότι τα διάφορα κύματα και οι συχνότητες που εκπέμπονται από τα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας.
  • Προχωρήστε σε φυσικό ύπνο. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε γυμνοί -είναι απελευθερωτικό και χωρίς ρούχα που να κουμπώνουν, να τυλίγονται γύρω σας ή να σας υπερθερμαίνουν- μπορεί να διαπιστώσετε ότι κοιμάστε καλύτερα.
  • Αγκαλιαστείτε. Είτε πριν πάτε για ύπνο, είτε αν είστε τυχεροί - όλη τη νύχτα. Το να έχετε κάποιον να αγκαλιάσετε είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής.
  • Σκεφτείτε τη βαλεριάνα. Αν έχετε πρόβλημα ύπνου υπάρχουν μερικά πολύ αποτελεσματικά φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να σας δώσουν βοήθεια. Η βαλεριάνα είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που βοηθά στη μείωση της έντασης, κάνοντας τον ύπνο ευκολότερο. Δεν υπάρχουν παρενέργειες και θα πρέπει να ξυπνάτε με αίσθημα αναζωογόνησης. Επισκεφθείτε το γιατρό ή τον επαγγελματία υγείας σας εάν έχετε συνεχή προβλήματα να κοιμηθείτε καλά.
  • Κοιμηθείτε. Κλείστε το ξυπνητήρι και αφήστε το σώμα σας να σας πει πόσο ύπνο χρειάζεται τα Σαββατοκύριακα. Θα απολαύσετε το ξύπνημα με φυσικό τρόπο και όχι με ένα ηχηρό ξυπνητήρι!

Πώς Θα Μπορέσετε Να Σταματήσετε Το Ροχαλητό;

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό τόσο για εκείνον που ροχαλίζει όσο και για τους γύρω του. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ακόμη και κατάθλιψη.


Κυκλοφορούν επίσης προϊόντα που βοηθούν στο να κρατάτε το στόμα σας κλειστό ενώ κοιμάστε. Το καλύτερο μέχρι τώρα, είναι το «Snorest», το οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά στο Roxalito.gr.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές στρατηγικές ειδικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σταματήσετε το ροχαλητό φυσικά. Από θεραπείες κατά του ροχαλητού όπως μαξιλάρια και σπρέι μέχρι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αποφυγή αλκοόλ πριν από τον ύπνο, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα χωρίς να βασίζεστε σε φάρμακα ή συσκευές.

Το ροχαλητό είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες για να σταματήσετε το ροχαλητό. Αυτές περιλαμβάνουν ρινικές ταινίες για όσους ροχαλίζουν, επιλογές θεραπείας άπνοιας ύπνου και πολλά άλλα.

Μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τις παραδοσιακές λύσεις κατά του ροχαλητού. Τα αφεψήματα από βότανα που μειώνουν το ροχαλητό και οι φυσικές θεραπείες μπορούν να είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε ή ακόμα και να σταματήσετε εντελώς το ροχαλητό. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου