Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Forskolin - Επιστημονικά Στοιχεία και Αποτελέσματα Στο Αδυνάτισμα

Forskolin

Η κύρια μέθοδος δράσης του Forskolin είναι με την ενεργοποίηση του ενζύμου αδενυλική κυκλάση. Το ένζυμο αυτό επίσης ενεργοποιείται με τις λιπολυτικές ορμόνες όπως η Επινεφρίνη και η Αδρεναλίνη.

Ωστόσο, το Forskolin δεν φέρει τις ίδιες επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως αυτές οι διεγερτικές ορμόνες. Με άλλα λόγια, δουλεύει ουσιαστικά παρακάμπτοντας τα βήματα που σχετίζονται με ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως νευρικότητα και ανησυχία.

Μόλις αυτό το ένζυμο ενεργοποιηθεί, μετατρέπεται σε κάτι γνωστό σαν cAMP. Αυτή, με την σειρά της, αυξάνει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κινάση και επίσης της ορμονοευαίσθητης λιπάσης (HSL).

Το συμπλήρωμα αυτό επίσης θεωρείται ότι δουλεύει σαν αγγειοδιασταλτικό, συμβάλλοντας στο άνοιγμα των διόδων του αίματος. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την καλύτερη παράδοση θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα εγκεφαλικά σας κύτταρα.

Ως αποτέλεσμα, οι νευρώνες σας ίσως να διεγείρονται περισσότερο και να βελτιωθεί η κυτταρική συντήρηση. Η Φορσκολίνη είναι επίσης γνωστό να δρα σα διεγερτικό του θυρεοειδούς και δρα με παρόμοιο τρόπο με αριθμό συμβατικών θεραπειών άσθματος.

Η  ένωση cAMP χρησιμεύει επίσης να χαλαρώσουν οι μύες γύρω από τους βρογχικούς σωλήνες που συνήθως βοηθά στο να κάνει ευκολότερη την αναπνοή.

Το εκχύλισμα Forskolin είναι ένα συμπλήρωμα επίσης γνωστό και ως διτερπένιο του λαβδανίου. Είναι ένας τύπος ένωσης ο οποίος είναι παρόμοιος της ρετινόλης, της ρετινάλης, της φυτόλης και είναι γνωστό πως είναι αντιμικροβιακός και αντιφλεγμονώδης.

Παράγεται από το Ινδικό φυτό Coleus (Coleus Forskohlii) το οποίο έχει ένα σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή Ινδική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το ίδιο το φυτό είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και φυτρώνει στις υποτροπικές περιοχές της Ινδίας, της Μπούρνας και της Ταϋλάνδης.

Η Φορσκολίνη (όπως λέγεται το Forskolin στον χώρα μας) είναι γνωστό πως ενεργοποιεί κάτι που ονομάζεται αδενυλική κυκλάση, το οποίο είναι ένα ένζυμο που εμπλέκεται στη ρύθμιση πολλών διαφορετικών κυτταρικών λειτουργιών.

Το ένζυμο αυτό προέρχεται από την Τριφωσφορική Αδενοσίνη (ΑΤΡ) και χρησιμοποιείται για την μετάδοση σήματος σε πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς. Τα συμπληρώματα εκχυλίσματος Φορσκολίνης προκαλούν αύξηση στα επίπεδα Κυκλικής Μονοφωσφορικής Αδενοσίνης (cAMP) η οποία μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να αυξήσει τον σχηματισμό μνήμης και αποθήκευσης, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε ένα  CILTEP Stack με Εκχύλισμα Αγκινάρας.

Forskolin: Αποτελέσματα

Χάπια Φορσκολίνης

Το Forskolin χρησιμοποιείται σαν ένα νοοτρόπο σε κάτι που ονομάζεται CILTEP (Χημικώς Προκαλούμενη Μακροχρόνια Δυναμική Ενίσχυση) Stack. Αυτό το stack συμπληρώματος χρησιμοποιεί τη Φορσκολίνη σαν ενισχυτικό της cAMP παράλληλα με Εκχύλισμα Αγκινάρας ως έναν αναστολέα PDE-4.

Το Εκχύλισμα Αγκινάρας προλαμβάνει την διάσπαση της υπερβολικής cAMP, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να αυξήσει τα φυσιολογικά επίπεδα της cAMP στον εγκέφαλο.

Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη απόδοση μνήμης, ειδικά όσον αφορά την αποθήκευση νέων πληροφοριών. Πολλά άτομα λένε πως χρησιμοποιώντας την Φορσκολίνη κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να τους δώσει σημαντικά καλύτερη λειτουργία της μνήμης για μελέτη και άλλες διανοητικές απαιτητικές εργασίες.

Η λήψη forskolin μπορεί να βοηθήσει στην ικανότητα μάθησης, στην διαδικασία σκέψης, στην πρόσβαση αποθηκευμένης μνήμης και μπορεί να βελτιώσει την ψυχική ρευστότητα.

Μελέτες έχουν δείξει πως είναι ευεργετικό στο αδυνάτισμα και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σημειώστε εδώ, ότι τα περιττά κιλά προκαλούν παχυσαρκία. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με το ροχαλητό, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε καλά. Αλλά μην ανησυχείτε – υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε το ροχαλητό και να κοιμηθείτε καλύτερα! Με τις σωστές συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του ροχαλητού σας και να αρχίσετε να κοιμάστε καλύτερα σήμερα.

Σε μια μελέτη, 30 υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνδρες που χρησιμοποιούσαν την Φορσκολίνη παρατηρήθηκαν να πετυχαίνουν μεγαλύτερη μείωση σε σωματικό λίπος και μεγαλύτερη αύξηση σε άλιπη μάζα σώματος από εκείνους στην ομάδα εικονικού φαρμάκου.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα θεραπείας παρουσίασε επίσης σημαντική αύξηση οστικής μάζας.

Μια μελέτη του 2006 επίσης αναφέρει τα οφέλη Forskolin στην θεραπεία και στην αποτροπή κρίσεων άσθματος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι χρήστες αυτού του συμπληρώματος είχαν κρίσεις άσθματος σπανιότερα από τους μη χρήστες.

Επίσης, κατά την διάρκεια των κρίσεων που συνέβησαν, η σοβαρότητα αξιολογήθηκε σημαντικότερα μικρότερη με ευκολότερη αναπνοή.

Παρόλο που υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν την αίσθηση ότι το Forskolin είναι πραγματικά χρήσιμη στην θεραπεία του γλαυκώματος.

Μια μικρή μελέτη δείχνει πως ίσως βοηθάει στην μείωση της πίεσης στα μάτια που συχνά σχετίζεται με αυτή την πάθηση.

Μια άλλη πιθανή χρήση αυτού του συμπληρώματος είναι η θεραπεία συγκεκριμένων μορφών καρδιαγγειακής νόσου. Υπάρχουν μερικές μελέτες που δείχνουν ότι το Forskolin μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας. Άτομα με ιδιοπαθή συμφορητική μυοκαρδιοπάθεια μπορεί να είναι καλοί υποψήφιοι για αυτού του τύπου την θεραπεία.

Δοσολογία Forskolin


Η δοσολογία πολλών χαπιών αδυνατίσματος Forskolin μπορεί να ποικίλει σημαντικά. 

Γενικά, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας μόνο αυτά με υψηλότερη ποιότητα που σημαίνει ότι πρέπει να περιέχουν 10 με 20 τις εκατό εκχύλισμα Forskolin. Οτιδήποτε λιγότερο δεν αξίζει τα χρήματα σας από την στιγμή που πιθανόν να υπάρχει υπερβολικά λίγο από το δραστικό συστατικό ώστε να είναι πραγματικά αποτελεσματικό.

Η τυπική δοσολογία κυμαίνεται μεταξύ 25 και 60 mg ανά ημέρα.

Συνήθως χωρίζεται μεταξύ 2 ή 3 ίσων χορηγήσεων. Πολλοί χρήστες προτείνουν πως 50-60 mg είναι η ιδανική δοσολογία για σοβαρά νοοτρόπα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να είναι καλύτερο να λαμβάνετε τη δόση Forskolin το βράδυ, δεδομένου ότι κάνει κάποια άτομα κουρασμένα.

Για τα καλυτέρα αποτελέσματα, θα  πρέπει να συνδυάζετε αυτό το συμπλήρωμα με 500 έως 900 mg εκχυλίσματος αγκινάρας ανά ημέρα.

Forskolin: Παρενέργειες και Ανεπιθύμητα Αποτελέσματα


Τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το προφίλ ασφάλειας του Forskolin είναι περιορισμένα επειδή υπάρχουν σχετικά λίγες δοκιμές και μελέτες σχετικά με αυτή.

Παρόλο το γεγονός ότι οι περισσότερες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι ήπιες, υπάρχουν μερικά περιστατικά που πρέπει να προσέξετε.

Αυτά συμπεριλαμβάνουν έξαψη και χαμηλή αρτηριακή πίεση όταν λαμβάνεται ενδοφλέβια, λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, βήχας, ρίγος, και ανησυχία όταν εισπνέεται, και πονοκεφάλους, και αυξημένος καρδιακός ρυθμός.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα άτομα που θα πρέπει να αποφύγουν τη λήψη συμπληρωμάτων Φορσκολίνης υπό όλες τις συνθήκες. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα άτομα που χρησιμοποιούν αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.

Υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός υπερτασικών φαρμάκων που μπορεί να αλληλεπιδρούν με τη Φορσκολίνη. Αυτά συμπεριλαμβάνουν πράγματα  όπως βήτα- αποκλειστές, αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, Κλονιδίνη, Υδραλαζίνη. Το συμπλήρωμα αυτό πρέπει επίσης να αποφευχθεί από όσους έχουν νεφρική νόσο, καθώς και έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν.

Κριτικές Από τους Χρήστες


Παρόλο που το Forskolin δεν έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη νοοτρόπο κοινότητα σε σύγκριση με την Ρακετάμη και άλλων ενισχυτικών μνήμης, υπάρχουν πολλά άτομα που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της.

Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το CILTEP stack, τότε πιθανόν να θέλατε να μιλήσετε στον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η Φορσκολίνη είναι ασφαλής να την χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε υψηλής ποιότητας εκχύλισμα Coleus Forskohlii στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να το πάρετε μόνο του ή να το συνδυάσετε με σκόνη Εκχυλίσματος Αγκινάρας.

Αν θα προτιμούσατε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα ενίσχυσης της γνωστικής λειτουργίας στο οποίο να έχουν γίνει περισσότερες έρευνες, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα stack Ρακετάμης με Πιρακετάμη ή Ανιρακετάμη παράλληλα με Alpha GPC ή Κιτικολίνη.

Αυτοί οι συνδυασμοί είναι γνωστό πως είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται από χιλιάδες θετικές κριτικές χρηστών στο διαδίκτυο σχετικά με το Forskolin.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου