Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δίαιτα 1000 θερμίδων - Η επιλογή του Ιουνίου - Θα προλάβουμε;

Γεια σας!

Συνεχίζω το σερφάρισμα μου και την αναζήτηση στο ίντερνετ και μιας και είναι λίγο κατάλληλη η εποχή για δίατες, παραθέτω αυτά που διάβασα στο www.easydiet4u.com. Είναι μια λύση που ιδιαίτερα δημοφιλής τον Ιούνιο, λόγω της προσπάθειας μας να... μαζέψουμε ό,τι προλαβαίνουμε!


Μια αποτελεσματική και πασίγνωστη τακτική στην προσπάθεια αδυνατίσματος είναι η «δίαιτα 1000 θερμίδων».

Είναι από τις περιπτώσεις που κάποιος
αποφασίζει να ακολουθήσει μια γραμμή που έχει όσο το δυνατόν πιο λίγες λεπτομέρειες και πληροφορίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η δίαιτα 1000 θερμίδων είναι ένα ρυθμισμένο πρόγραμμα διατροφής με βασική προϋπόθεση την λήψη χιλίων θερμίδων την ημέρα. Κύριος στόχος είναι συνήθως η επιδίωξη χάσιμου βάρους κατά τη διάρκεια περιόδου στασιμότητας.

Η ελάττωση των θερμίδων που καταναλώνουμε σε 1000 την ημέρα είναι μια πολύ επιθετική απόπειρα αδυνατίσματος και πρέπει να επιλέγεται όταν σκοπός είναι το χάσιμο λίγων κιλών, ή έχουμε την ανάγκη να σπρώξουμε λίγο το πρόγραμμα μας.

Σημείωση: Σε μια δίαιτα με θερμίδες πρέπει να προσέξετε να μην κρατήσει πολύ και να λαμβάνετε ένα ημερήσιο συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων στο διαιτολόγιο πρόγραμμά σας.

Αν υποφέρετε από ροχαλητό λόγω της παχυσαρκίας, τα νέα είναι θετικά. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά λόγω του ροχαλητού, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό και μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ξεκούραστου ύπνου, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας. 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σταματήσετε το ροχαλητό και να έχετε τον ποιοτικό ύπνο που χρειάζεστε. Με τις κατάλληλες στρατηγικές και εργαλεία, μπορείτε να απολαύσετε καλύτερο ύπνο και βελτιωμένη υγεία σήμερα!

Σήμερα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να δημιουργήσει κανείς ένα καθημερινό διαιτολόγιο και να το ακολουθεί χωρίς δυσκολία. Μερικές συμβουλές:

1.    Μειώστε την κατανάλωση φαγητών από fast food. Θα σας κάνουν οπωσδήποτε να πεινάτε πιο πολύ επειδή δεν λαμβάνετε τα θρεπτικά στοιχεία που σας σας είναι απαραίτητα.

2.    Απολαύστε όσα φρούτα και λαχανικά μπορείτε. Ρίξτε λάδι ή ξύδι στα λαχανικά σας. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε γιαούρτι στα φρούτα και το ημερήσιο γλύκισμα σας είναι έτοιμο!

3.    Αγοράστε προϊόντα ολικής άλεσης και βάλτε» στο τραπέζι σας ξηρούς καρπούς και σπόρους. Είναι πιο θρεπτικοί και θα σας κρατήσουν γεμάτους για όλη την ημέρα.

4.    Τολμήστε εναλλαγές σε κάθε γεύμα διαλέγοντας κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Μην παθιάζεστε με ένα συγκεκριμένο φαγητό και μην περιορίζετε τις ιδέες σας.

5.    Προσέξτε τις μερίδες σας.  Σερβίρετε τα πιάτα σας λογικά και τρώτε κάθε 3 ώρες αν είναι δυνατό.

6.    Χρησιμοποιήστε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος. Μείνετε μακριά από το τηγάνισμα και επιλέξτε το ψήσιμο. Επιστρατεύστε τις κατσαρόλες καιμαγειρέψτε περισσότερα βραστά.

7.    περιορίστε τα αναψυκτικά και Αποφύγετε τους καφέδες. Τα αναψυκτικά θα σας προσθέσουν άδειες θερμίδες και οι καφέδες θα σας προξενήσουν νεύρα.

Σημείωση: Όταν λέμε οτι ακολουθούμε μια δίαιτα κατανάλωσης 1000 θερμίδων, στην ουσία εννοούμε ότι θα λαμβάνουμε τις μισές από όσες μας χρειάζονται.

Οι ανάγκες ενός μέσου ενήλικα υπολογίζονται γύρω στις 2000 και οι 1000 θερμίδες είναι ακριβώς στη μέση. Αν είναι άντρας και στην περίπτωση που εργάζεται σκληρά τότε μπορεί να είναι 3000 και πρέπει να σχεδιάσουμε μια διατροφή χιλίων πεντακοσίων θερμίδων γιατί διαφορετικά το διαιτολόγιο μας θα είναι εξουθενωτικό και τα αποτελέσματα μάλλον όχι τα αναμενόμενα.


Γι αυτό κι εγώ θα προτιμήσω να μείνω εκτός δίαιτας προς το παρόν και να τα ξαναπούμε όταν θα είμαι έτοιμος να κάνω κάτι που θα αξίζει τον κόπο!

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στη σελίδα του easydiet4u με τίτλο:

21 σχόλια:

Προεδρος είπε...

νομίζω είναι ότι χρειαζόμαστε μάριε η δίαιτα. καλή βδομάδα

Marios είπε...

Καλή εβδομάδα Πρόεδρε!

Έμεις έχουμε μεγαλώσει και θέλουμε κάτι μήνες, όχι για να αδυνατίσουμε, αλλά για να το πάρουμε απόφαση!!!

Christina είπε...

δίαιτα ε?θα κάνω αυτη της πάπιας με 800!! θερμίδες τις 2 ώρες!εγγυημένα αποτελέσματα :P

Marios είπε...

Cristina...

Χε χε...
Πολύ καλή ακούγεται!
Μέχρι τώρα ήξερα μόνο αυτή με τις μπύρες και την αύξηση της κοιλιάς γρήγορα και αποτελεσματικά!

Λες ο συνδιασμός και των δύο να είναι ο κορυφαίος..;

Προεδρος είπε...

άγραφος νόμος των bloggers. όταν ενα μπλόγκ έχει διαφημήσεις κάντε οσα κλικ μπορείτε

Προεδρος είπε...

δίαιτα κάθε μέρα 3 ώρες ιππασία και τρώς κρέας με τηγανιτές πατάτες, μπύρα μεγάλη και επιδόρπιο κατά προτίμηση σοκολατίνα. 2η βδομάδα 4 ώρες ιππασία δύο πιάτα φαγητό ολόκληρη την σοκολατίνα και ουίσκι ή ούζο 3η και 4η βδομάδα 5 ώρες ιππασία, δύο πιάτα φαγητό σε κάθε γεύμα με ποτό και γλυκό
εγγυημένο ότι σε ένα μήνα θα έχετε απώλειες 30 κιλών και.... το άλογο θα είναι έτοιμο για αγώνες

Marios είπε...

Χα χα χα!
Πρόεδρε. Όταν λες ιππασία έννοείς ... "ιππασία";
Πολύ κάλο ήταν.
Καθαρά αντρική δίαιτα. Χωρίς αστεία!

(Έχω χαθεί λίγο, γιατί είμαι μουσικός και ετοιμάζω πρόγραμμα για σεζόν. Έχει λίγο τρέξιμο η κατάσταση)

Προεδρος είπε...

πως πάει το πρόγραμμα μάριε που θα πάιξεις;

Marios είπε...

Γεια σου Πρόεδρε!

Πολύ άγχος φίλε.
Έστησα πρόγραμμα σε μαγαζί μέσα σε 2 μέρες!

Πήγε πολύ καλά όμως και το χάρηκα.
Την Παρασκευή κάναμε έναρξη.

Προεδρος είπε...

ωραία ρε φίλε καλές επιτυχίες

Marios είπε...

Ευχαριστώ Πρόεδρε.
Να είσαι καλά!

Marios είπε...

Δεν ξέρω ρε παιδιά...
Μάλλον το θέμα με τις δίαιτες έχει ενδιαφέρον.
Έχω διάφορα sites και γενικά ασχολούμαι με το ίντερνετ κι εδώ βλέπω ότι υπάρχει πραγματικά περιεχόμενο!

Προεδρος είπε...

πως το έκανες αυτό και βγήκε ξανά η ανάρτηση σου πρώτη και μάλιστα με τα σχόλια;

Γεωργία είπε...

1000 πολλές δεν είναι; :-/

Marios είπε...

Lonely...

Για ένα μονο γεύμα εμένα μια χαρά μου είναι.
Μόνο που δεν κατάλαβα. Πόσες φορές την ημέρα από 1000?

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΕΙΧΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ.

Marios είπε...

Γράφτηκα στο blog σου, όπως και η φίλη μου η Κατερίνα Κανελακη.

Δες και το δικό της...
http://katerina-kanelaki.blogspot.com/

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Να και κάτι που δεν γνώριζα. Ας το διαβάσουν καλά όσες και όσοι είναι σχολαστικοί με την διατροφή τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...

Ανώνυμος είπε...

marie θα σε πετυχω πουθενα???????////..κατσε σε ενα σημειοοοοοοοοοοοο....

Unknown είπε...

μάριε καλά χριστούγεννα με υγεία χαρά και ευτυχία. χάθηκες

Δημοσίευση σχολίου