Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εισητήρια - δελτία κοινωνικού τουρισμού 2011

Μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τα εισιτήρια - δελτία κοινωνικού τουρισμού του 2011, έκανα μια μικρή έρευνα για να ενημερωθώ, αφού οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα δώσει ποτέ ιδιαίτερη βάση στο θέμα -ενώ θα έπρεπε- ώστε ακόμα και αν δεν έχω τη δυνατότητα να εκμεταλλευτώ τη συγκεκριμένη παροχή, να έχω τουλάχιστον την πληροφόρηση μήπως κι εξυπηρετήσω κάποιο φίλο.


Ποιοι δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού;

•   Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ετήσιο εισόδημα 17 χιλιάδες ευρώ
•   Δικαιούχοι (2 άτομα) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 25 χιλιάδες ευρώ
•   Δικαιούχοι (3 άτομα) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 33 χιλιάδες ευρώ
•   Δικαιούχοι (4 άτομα) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 41 χιλιάδες ευρώ
       •   Σημείωση: δεν αφορά πολυτέκνους
•   Δικαιούχοι (πολύτεκνοι) με οικογενειακό εισόδημα 50 χιλιάδες ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε σχετικό άρθρο του Nooz.gr
Ποιοι δικαιούνται δελτίο κοινωνικού τουρισμού

Βρείτε Μια Φθηνή Ασφάλεια Αυτοκινήτου


Είναι σημαντικό να έχετε ασφάλιση στο αυτοκίνητό σας. Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες από τις οποίες μπορείτε να λάβετε ασφάλιση αυτοκινήτων και έχετε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε. Εάν κάνετε την εργασία σας, μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη προσφορά. Δείτε σχετικά με ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές στο πρόσφατο άρθρο μου.

Η προσθήκη αξίας στο αυτοκίνητό σας δεν είναι καλό, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Ένα ωραίο στερεοφωνικό σύστημα, ζάντες και χρωματιστά παράθυρα μπορεί να φαίνονται ωραία στην οδήγηση, αλλά αυτή η προστιθέμενη αξία θα αντικατοπτρίζεται στα μηνιαία ασφάλιστρα. Κρατήστε το απλό, αν θέλετε χαμηλότερες πληρωμές ασφάλισης.

Εάν βάζετε λιγότερο από 20% στο αυτοκίνητό σας, φροντίστε να λάβετε ασφάλιση αυτοκινήτων GAP Σε περίπτωση ατυχήματος ενώ βρίσκεστε στο πρώτο έτος ή σε δύο πληρωμές, ενδέχεται να καταλήξετε στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από όσα θα λάβετε σε μια αξίωση.

Μην προσπαθήσετε να ισχυριστείτε ότι το αυτοκίνητό σας αξίζει περισσότερο από ό, τι είναι πραγματικά. Είναι δελεαστικό να σκεφτείτε ότι σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να καταλήξετε σε μια επιταγή αρκετά μεγαλύτερη για να βγείτε και να αγοράσετε αυτό το πολυτελές αυτοκίνητο που πάντα θέλατε. Δεν λειτουργεί όμως επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνο την εύλογη αξία του αυτοκινήτου σας, όχι αυτό που ισχυρίσατε ότι αξίζει.

Πληροφορίες από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας;

Ομολογώ πως για κάποιον όπως εγώ, που δεν γνωρίζει σχετικά με το αντικείμενο και ψάχνει να βρει κάποιο άρθρο περιεκτικό, εύκολα κατανοητό και όσο το δυνατόν σύντομο, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δεν φαίνεται να δίνει την αντίστοιχη λύση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του.

Με την πρώτη ματιά βρέθηκα σε μια πληθώρα από λίστες πόλεων, δελτία τύπου, διακηρύξεις, προκηρύξεις και ανακοινώσεις. Μπερδεύτηκα αρκετά, ώστε να αρχίσω να ψάχνομαι αλλού για κάτι που θα μου ανοίξει τα μάτια σε λίγα λεπτά και θα μπορέσω επιτέλους να καταλάβω πως λειτουργεί το όλο θέμα με τον κοινωνικό τουρισμό.

Μετά από λίγα λεπτά και αρκετά κλικ στο διαδίκτυο είχα σχηματίσει την τελική μου γνώμη.

Η ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. είναι πραγματικά η καλύτερη πηγή πληροφόρησης στο διαδίκτυο, αρκεί κάποιος να έχει τουλάχιστον μια βασική ιδέα για αυτό που ψάχνει και να καταλαβαίνει πως λειτουργεί το σύστημα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι των εργαζόμενων έχουν ενημερωθεί μπορούν να αναζητήσουν τις πληροφορίες πιο αποδοτικά από εμένα.

Τα δεδομένα είναι άψογα ταξινομημένα και εκείνο που μου έκανε πραγματική εντύπωση ήταν ή ύπαρξη online ζωντανής υποστήριξης μέσω εφαρμογής chat, καθώς και τα εικονίδια Facebook και Twitter που δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να ακολουθήσει!


Σκέφτηκα να κάνω μια απόπειρα και να ρωτήσω για τα περιβόητα «εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού» και να γράψω σχετικά με την εξυπηρέτηση που θα μου παρείχαν, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη.

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που χαίρομαι όταν βλέπω κάποιο οργανισμό να πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά και να δείχνει ότι προσπαθεί να είναι λίγο πιο κοντά στους πολίτες που εξυπηρετεί και που όλοι ξέρουμε , έχουν πληρώσει για να υπάρχει.

Αποφάσισα λοιπόν να μείνω με την ευχάριστη αυτή εντύπωση και να μην προχωρήσω περισσότερο. Θέλουμε μερικές δεκαετίες ακόμα σαν λαός για να καταλάβουμε ότι οι υπηρεσίες υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν και όχι για να μας κάνουν χάρη που πληρώνονται με τα λεφτά μας για να ακούνε τις ερωτήσεις μας.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού;

Για να επιστρέψω στο θέμα μου, παραθέτω κάποιους συνδέσμους που πιστεύω θα βοηθήσουν στην πληροφόρηση σας. Επιφυλάσσομαι να γράψω κάτι σχετικά και με τις επιλογές σε ξενοδοχεία κοινωνικού τουρισμού, καθώς και για την ιδανική εποχή για τις διακοπές σας.

Φαντάζομαι –αν κρίνω από τον σημερινό ουρανό έξω από το παράθυρο μου- ότι επιτέλους μπήκαμε επίσημα στο καλοκαίρι και πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε σχετικά.


Σύνδεσμοι

koinonikostourismos.gr
Τα πάντα σχετικά με τον κοινωνικό τουρισμό. Υπάρχει μια πληθώρα από συγκεντρωμένα ενδιαφέροντα αρχεία πληροφόρησης.

www.oee.gr
Η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Nooz.gr
Το άρθρο που ανέφερα στα σχόλια μου.

8 σχόλια:

Προεδρος είπε...

στους δικαιούχους ξέχασες αυτούς που ξέρουν τους απο μέσα

Προεδρος είπε...

με τις διαφημησεις του google πως πάει με τα λεφτά; έχει καλά λεφτα εξαρτάτε από τα κλικ ή από τις επισκέψεις.Τι με συμβουλέυεις να κάνω

Marios είπε...

Πρόεδρε...

Αυτοί που έχουν τις επαφές από μέσα, μάλλον δεν ενδιαφέρονται για τις πληροφορίες!
Απλά πάνε μια βόλτα και λένε τι θέλουν.

Σχετικά με τις διαφημίσεις, θα σου μιλήσω ειλικρινά.
Αν δεν έχεις μερικές χιλιάδες επισκέψεις το μήνα ας πουμε, απλά βάζεις μπιχλιμπίδια στο ιστολόγιο σου.

Μια πραγματικά πολύ πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι 30.000 προβολές (όχι επισκέπτες) είναι γύρω στα 100 ευρώ. Άλλοι πιο πάνω, άλλοι πιο κάτω και με μεγάλες διαφορες ανάλογα με τον τροπο που το φτιάχνεις το θέμα.

Αν θέλεις λεπτομέρειες, εδώ είμαστε.

(το νούμερο που είπα είναι σαν να απαντάω πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο. Υπάρχουν αυτοκίνητα και αυτοκίνητα, αλλά μια μέση τιμή όλοι την εχουμε στο μυαλο)

Marios είπε...

(προεδρε,,, μάλλον είναι λιγο πιο πάνω τωρα που το σκέφτομαι )

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλη εβδομαδα να ξεκινησει και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

Προεδρος είπε...

ευχαριστώ μάριε μάλλον θα παραμείνω με τους χορηγους της ομάδας βγάζω περισσότερα.

Marios είπε...

Σκρουτζάκο...

Καλή εβδομάδα φίλε. Να χαμογελάς πάντα!
Είσαι πάντα συνεπής και μην ανησυχείς γι αυτό.

Marios είπε...

Πρόεδρε...

Μάλλον την καλύτερη επιλογή θα κάνεις.
Καλή εβδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου