Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα

Σήμερα είμαι λίγο αναποφάσιστος. Θέλω να κάνω μια αναζήτηση για τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, αλλά ο καιρός έξω από το παράθυρο μου δεν έχει την ίδια διάθεση. Είναι λίγο γκρίζες οι αποχρώσεις του ουρανού και για να είναι ειλικρινής δεν με προδιαθέτει και τόσο για παραλίες και θάλασσες.

Το καλοκαίρι έχει καθυστερήσει λιγάκι και μάλλον θα αργήσουμε όλοι μας -ανάλογα με την ηλικία του καθενός βέβαια- να μπούμε στα νερά των βραβευμένων ακτών της χώρας μας και με την ευκαιρία σημειώνω ότι δεν έχω καμία διάθεση να γκρινιάξω για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε εμείς οι... Ελληνάρες όπως μας αποκαλούμε όταν θέλουμε να τονίσουμε ένα ελάττωμα μας.
Οι καλύτερες παραλίες της μεσογείου με τις περισσότερες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές τουλάχιστον κατατάξεις, ήταν και θα είναι οι ελληνικές. Οι θάλασσες μας είναι πεντακάθαρες, αλλιώς δεν θα βραβευόντουσαν συνεχώς με γαλάζιες σημαίες.  Μην είμαστε γκρινιάρηδες!

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο για θέματα σχετικά με τις καλύτερες παραλίες της χώρας μάς βρήκα μια έρευνα που έγινε στο ίντερνετ από το thalassa.gr και είχε ως αποτέλεσμα της εξής κατάταξη:

  1. Πόρτο Κατσίκι, Ν. Λευκάδας
  2. Μύρτος, Ν. Κεφαλληνίας
  3. Άγιος Προκόπιος - Νάξος, Ν. Κυκλάδων
  4. Ζαχάρω, Ν. Ηλείας
  5. Κάθισμα, Ν. Λευκάδας
  6. Σάρτη, Ν. Χαλκιδικής
  7. Κουκουναριές - Σκιάθος, Ν. Μαγνησίας
  8. Γέρακας, Ν. Ζακύνθου
  9. Καλογριά, Ν. Αχαΐας
  10. Φαλάσαρνα, Ν. Χανίων
Το αποτέλεσμα ήταν όσο το δυνατόν ποιο δίκαιο και ρεαλιστικό, αφού για την εξαγωγή των  αποτελεσμάτων η έρευνα έθεσε ερωτήματα σε περίπου 500 χιλιάδες άτομα, 66 χωρών!

Η επόμενη μου κίνηση ήταν να περιπλανηθώ λίγο σε ιστολόγια που παρουσίαζαν και έκριναν το αποτέλεσμα και όπως ήταν αναμενόμενο κάποιοι αντέδρασαν, πιθανόν λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που μπορεί να έχουν προς τη δική τους επιλογή παραλίας στην Ελλάδα.

Επιφυλάσσομαι να αναρτήσω κάτι στο τέλος του καλοκαιριού σχετικά με τη δική μου παραλία. Αυτή που θα κάνω τα μπανάκια μου φέτος και θα γκρινιάζω για τα παρατημένα σκουπίδια του χτεσινού beach party!


4 σχόλια:

e-giagia Mary είπε...

Εγώ ούτε τον Αύγουστο, δεν θα πάω στην παραλία.
Μάλλον γιατί.....πολλοί μαζευτήκαμε και απο όλα τα έθνη.

Marios είπε...

Χε χε..
Η επόμενη έρευνα θα είναι για τις 10 χειρότερες παραλίες!

Προεδρος είπε...

οσο πιο αργα τόσο το καλύτερο. θα κάνουμε μπάνιο και τα χριστούγεννα όπως πάμε

Marios είπε...

Πρόεδρε...

Εγώ ακόμα δεν βούτηξα!
Σε κανένα μήνα το ξανασυζητάμε...χεχεχε!

Δημοσίευση σχολίου