Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Οδηγίες στις εφορίες για την είσπραξη οφειλών

πηγη: Μεσσηνιακά νέα και ειδήσεις
Οδηγίες προς τις ΔΟΥ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών. Με την εγκύκλιο που απεστάλη σήμερα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους προϊστάμενους των εφοριών να στελεχώσουν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το γραφείο είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών χρέος του οποίου είναι να ενημερώνει τους οφειλέτες για το ύψος των χρεών τους να τους ζητεί την τακτοποίηση των οφειλών τους και αν δεν συμμορφώνονται να προχωρά στην λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών αυτών.
Στην εγκύκλιο περιγράφονται αναλυτικά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που θα λαμβάνουν οι εφορίες στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκρίνονται στη ρύθμιση των οφειλών τους. Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται η κατάσχεση απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων, η κατάσχεση ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους καθώς και η υποβολή αίτησης στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης για τους οφειλέτες που έχουν χρέη πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ. Στο στόχαστρο των ΔΟΥ θα είναι ιδιαίτερα όσοι έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα γραφεία είσπραξης οφειλών θα ερευνούν και για την ύπαρξη συνυπόχρεων προσώπων με τους οφειλέτες στους οποίους θα επιβάλλεται επίσης αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου