Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο ο πρωθυπουργός

Τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η απόφασή του για πρόωρες εκλογές είναι πράξη ευθύνης, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία πιο δυνατή.

Σε νέο μήνυμά του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είχε το δικαίωμα να αφήσει τον τόπο να σέρνεται μέσα ένα προεκλογικό κλίμα για έξι μήνες, αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλούσε εκλογές τον Φεβρουάριο.

Ο πολίτες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της ευθύνης και τον δρόμο της ανευθυνότητας, τόνισε ο κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας ότι ο εύκολος δρόμος μπορεί να ακούγεται ωραίος, αλλά επιδεινώνει την κρίση, ενώ ο δύσκολος απαντά στις ανάγκες του τόπου.

«Οι πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και θα πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία της χώρας στο μέλλον» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κ.Καραμανλής είπε στον κ. Παπούλια: «Θέλω να γνωρίζετε ότι έλαβα την απόφασή μου με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

Ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε: «Είναι μια απόφαση δική σας, εσείς εκτιμήσατε και ελπίζω ακριβώς να κατατείνει στο συμφέρον του τόπου».  Πηγή : in.gr

1 σχόλια:

Eva F. είπε...

Ελπίζω ο κόκορας... η κότα και τα κοκορακια να είναι καλά.
Καλώς σε βρήκα!....
Βγάλε όμως την λεκτική επαλήθευση... είναι πολύ κουραστική!
:-)

Δημοσίευση σχολίου