Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Τις πληγές της μετρά η Αττική, καθώς υποχωρούν τα πύρινα μέτωπα

Η ώρα της καταγραφής των καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές ξεκινά για τους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς τα πύρινα μέτωπα υποχωρούν σημαντικά.
Από την Τρίτη ξεκινά η συστηματική καταγραφή των ζημιών, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων στην αρμόδια Νομαρχία.
Ήδη, από το απόγευμα τέθηκαν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική, με τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων να είναι ακόμα ορατός.
Στον Κιθαιρώνα, χάρη στην απογευματινή επιχείρηση των ελικοπτέρων, το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε σημαντικά, ενώ φαίνεται ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στα Βίλια.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο δήμαρχος Βιλίων κ. Ρούσσης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 33 οχήματα με 95 πυροσβέστες, 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, 60 υλοτόμοι, 15 υδροφόρες των ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην Κάρυστο, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώνονται αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα σε δύσβατες περιοχές, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

2 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Έχω τύχει 3 φορές σε πυρκαγιά και δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα.

stratos o ψήστης είπε...

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Καλωσορίσατε στην blogoσφαιρα και επειδή κάθε αρχή και δύσκολη εδώ είμαστε εμείς. Αν χρειαστείς οτιδήποτε μπορείς να μου στείλεις mail.

Δημοσίευση σχολίου